Hoito-ohjeita

Silmäproteesia pidetään silmässä jatkuvasti, myös nukkuessa. Yön aikana silmäproteesi tukee luomia, suojaa silmäkuoppaa lialta ja kuivumiselta sekä estää ripsiä kääntymästä sisäänpäin.

Silmäproteesi poistetaan silmästä vain puhdistuksen ajaksi. Puhdistuksen toistuvuus on yksilöllistä ja se vaihtelee yhdestä päivästä jopa yhteen vuoteen. Silmäproteesi puhdistetaan vedellä ja miedolla nestesaippualla. Älä kuivaa proteesin pintaa paperilla hangaten, tämä naarmuttaa proteesia!

Rähmivä silmä on hyvä puhdistaa päivittäin, kun taas täysin oireeton silmä pärjää pitkiä aikoja ilman puhdistusta tai hoitoa.

Kosteuttavien silmätippojen käyttö on suositeltavaa, mikäli proteesin käytöstä aiheutuu kuivuuden tunnetta. Silmätippoina tulee käyttää ensisijaisesti apteekeista saatavia vesipohjaisia tippoja, mikäli ne käyttäjälle sopivat. Öljypohjaiset tipat sameuttavat proteesin pinnan, jolloin se ei enää kiillä luonnollisesti.

Proteesi tulisi kiillotta koneellisesti muutaman vuoden välein. Helpoin tapa on lähettää proteesi yhteystietoinesi postitse Suomen silmäproteesiklinikalle Espooseen, jolloin sen saa postissa seuraavana päivänä takaisin. Proteesin kiillotus onnistuu myös proteesiklinikalla vieraillessa ilman ajanvarausta.

Kiillotamme valmistamamme proteesit aina veloituksetta!

Myytävät imukupit

Myymme imukuppeja proteesin asettamista ja poisottamista varten, sekä säilytysrasioita proteeseille.

Imukupin hinta on 12 €/kpl toimituskuluineen, säilytysrasia 6 €/kpl.

Tilaukset sähköpostilla tai puhelimitse. Toimitus ympäri Suomea.

Sikli imukuppi