Proteesin hankinta

Milloin uusi proteesi?

Uuden silmäproteesin hankinta on ajankohtaista kun silmänpoistoleikkauksesta on kulunut noin kuukausi, silmäproteesin uusimisesta on kulunut noin viisi vuotta, tai kun proteesi alkaa pyöriä, hangata silmää ja sen istuvuus tai ulkonäkö on muuttunut huonoksi.

Suomen Silmäproteesiklinikka Laura Routa valmistamassa silmäproteesia

Kuka maksaa proteesin?

Suomessa sairaanhoitopiirit korvaavat uudet silmä- ja kuoriproteesit noin viiden vuoden välein. Tämä tarkoittaa siis sitä, että proteesit ovat asiakkaille maksuttomia. Lapsilla proteesien uusimisväli on tiheämpi, jotta proteesi pysyy lapsen kasvun mukana ja kasvojen symmetria säilyy ja kehittyy oikein.

Suomen Silmäproteesiklinikka tekee yhteistyötä Suomen sairaanhoitopiirien kanssa ja sairaanhoitopiiriltä tai kaupungilta saatu maksusitoumus käy proteesiklinikallamme maksuna.

Mikäli maksusitoumuksen saaminen tuntuu hankalalta, autamme siinä mielellämme! 

Maksusitoumuksen proteesia varten saa lääkärikäynnin yhteydessä. Kontrollikäynti ei kuitenkaan aina ole tarpeen, mikäli silmässä ei ole tapahtunut tarkastusta vaativia muutoksia tai proteesin tarve ja sen vaihtoväli ovat oman sairaanhoitopiirin lääkärien tiedossa. Tavallisimmissa uusimistapauksissa usein pelkkä puhelinsoitto omalle kuntoutussuunnittelijalle / lääkärille riittää.

Tarpeelliset yhteystiedot (lääkäri / kuntoutussuunnittelija) saa oman sairaanhoitopiirin vaihdenumerosta.

Sota- ja asevelvollisuusaikana sattuneiden tapaturmien kulut maksaa Valtion tapaturmavirasto. Vakuutusyhtiö korvaa silmäproteesikustannukset työ- ja liikennetapaturmissa ja vastaavissa korvausvelvoitteen piiriin kuuluvissa tapahtumissa.

Saapuminen proteesin valmistukseen

Proteesit ovat asiakkaille maksuttomia aina viiden vuoden välein. Asiakkaan tulee itse huolehtia vain matka- ja yöpymiskuluista. Proteesin valmistuksen yhteydessä annamme käyntitodistuksen, jolla voi hakea KELA:lta korvausta näistä kuluista.

Mukaan proteesin valmistukseen tarvitaan siis vain maksusitoumus.

Silmämeikin käyttö tai ripsienpidennykset eivät estä proteesin valmistusta.

Silmäproteesin valmistus kestää kaksi päivää. Ensimmäisen päivän sovitus kestää noin kaksi tuntia sisältäen tauon. Toisena päivänä valmista proteesia sovitetaan ja tarpeen vaatiessa vielä muokataan. Toisen päivän käyntiin tulisi varata aikaa noin tunnin verran. (Katso lisätietoja kohdasta ”Silmäproteesin valmistus”.)

Silmäproteesiklinikan tilat

Sijainti

Toimimme Espoon Leppävaarassa juna-aseman lähellä, ja vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Kauppakeskus Sellosta.

Junat Helsingin keskustasta ovat Y, L, E, A, S ja U.
Matka-aika noin 15 min, pysäkki: Leppävaara.

Turun suunnalta tulevat junat pysähtyvät Leppävaarassa.

Kauempaa saapuvan kannattaa varata huone hotellista yöpymistä varten. Silmäproteesiklinikkaa lähellä sijaitsevia hotelleja ovat muun muassa: